over marlies

Oplossingen komen als beelden in mij op

“Ik bezit een bijzondere gevoeligheid voor omgevingen in stad en landschap. Als ik de plek zie, waar iets moet komen, komt vaak ook meteen de oplossing in beelden naar boven. Als ik het vertrouwen krijg, te werken vanuit die eerste vonk, dan wordt het eigenlijk altijd goed. Even duidelijk als ik oplossingen zie binnen mijn eigen projecten, zie ik de kwaliteit in de plannen van anderen. En gelukkig kan ik die intuïtie helder verwoorden.” 

persoonlijk, verantwoordelijk en flexibel

“Wie Marlies van Diest inschakelt, krijgt mij: betrokken, professioneel, toegankelijk en flexibel. Opdrachtgevers zijn welkom met kleine overzichtelijke vragen, maar ook met grote, complexe opgaven op het gebied van stedenbouw en landschap. Afhankelijk van de opdracht stel ik een team van professionals samen. 

werken in teamverband

“Ik houd ervan om samen met anderen iets moois voor elkaar te krijgen. In projectteams ben ik degene die motiveert, de zaken binnen proporties houdt en de kwaliteit bewaakt. Maar bovendien breng ik energie, enthousiasme en overtuigingskracht in.”

 

kwaliteit voor een groot publiek

“Gemeenten behoren tot mijn belangrijkste opdrachtgevers. Gelukkig willen zij hetzelfde als ik: kwaliteit bereiken. Het werken voor de publieke zaak spreekt mij bovendien erg aan. De inrichting van parken, buurten, stadsdelen: het gaat altijd om ontwerpen voor een groot publiek. Spraakmakende ingrepen waar veel mensen van gaan profiteren en genieten. Vaak ook zijn het processen waarin bewoners een belangrijke stem hebben.

setting is bepalend

“Mijn ontwerpen zijn bescheiden en vanzelfsprekend. Ik werk in de eerste plaats vanuit de setting zelf: de plek en de mensen die daar iets willen. Beplanting? Ja heel belangrijk voor kleur en structuur in het totaalbeeld. Ik houd van opdrachten met een zeker abstractieniveau. Het is heerlijk om te steggelen over details, maar ik word vooral gefascineerd door de grote lijnen. De strategie waarlangs de toekomst zich kan ontvouwen.”

testimonial

Marlies denkt vanuit de materie en is goed op de hoogte van bomen, planten, straatstenen, zon, wind… Ze is echt een vakvrouw met kennis van materialen. Ze heeft een missie om het gebied natuurrijker te maken met vogels en insecten. Die vakmanschap weet ze vast te houden. Van begin tot eind.

– Anna Vos, lid kwaliteitsteam Duin Almere –