Boekenroode Aerdenhout

Boekenroode Aerdenhout

Plaats

Aerdenhout

Jaar

2017 – 2019

Opdrachtgever

Dutchen development

 

Boekenroode Aerdenhout

Plaats Aerdenhout

Jaar 2017 – 2019

Opdrachtgever Dutchen development

 

opdracht

Gelegen in de binnenduinrand van Aerdenhout, verscholen in het bos ligt het terrein van een vml school. In samenspraak met Architectenbureau Hulsker uit Haarlem zijn de eerste schetsen gemaakt.

 

het verhaal van de plek

Uit cultuurhistorisch onderzoek, uitgevoerd door drs Marijke Beek, is naar boven gekomen dat de open plek vroeger een vinkenbaan was. Een plek waar vinken werden gevangen en die daadwerkelijk voor de consumptie waren. Tijden veranderen, maar de open plek is nog zichtbaar aanwezig.

open plek in het bos

In het ontwerp wordt de open plek behouden. Tussen woningen en het ‘bos’ komt een ontvangstruimte in een halfverharding waar op informele wijze geparkeerd wordt. De grote groepen prunussen geeft de plek een nieuwe identiteit. Een tuinmuurtje en een gemeenschappelijke tuinenstrook geeft de woningen een groene entree. Aan de bos-zijde krijgen de woningen grote terrassen gelegen aan een glooiend grasveld met uitzicht over het geaccidenteerde bos.

 

objecten

De hoogteverschillen en bijzondere uitzichtplekken in het terrein worden geaccentueerd door bijzondere objecten, een hert, een vinkenprieel etc.. Een nieuw toegevoegde laag ingebed in het historisch bosgebied.

mmv Marijke Beek, Evelien de Mey

PROJECTEN

 

alles   |   landschap   |   stad   |   tuin