binnentuin Bolderburen Leidsche Rijn

Binnentuin 

Plaats

Leidsche Rijn

Jaar

2014

Opdrachtgever

Edwin Oostmeijer Ontwikkeling/ ERA 

 

Binnentuin

Plaats Leidsche Rijn

Jaar 2014

Opdrachtgever Edwin Oostmeijer Ontwikkeling/ ERA

 

opdracht

Op basis van het architectonisch ontwerp van KettingHuls architecten is een ontwerp gemaakt voor de binnentuin van het project Bolderburen in Leidsche Rijn Utrecht.

 

bolderburen leidsche rijn
bolderburen leidsche rijn

Astrid Lindgren

Het bijzondere project wordt ontwikkeld door Edwin Oostmeijer ontwikkeling en Era-contour. Wonen en werken in een huis van 6 meter breed aan een prachtige gemeenschappelijke tuin, kant-en-klaar ingericht naar het ontwerp van een landschapsontwerper. Niks betegelde stenen werelden met schuttingen en lelijke bergingen. Hier wordt alles mee ontworpen! De stenen muurtjes, de plantenbakken, de overgang van jouw privéwereld naar de wereld van jouw buren, zo stelt de verkoopfolder.

her­inter­preta­tie van het polderlandschap

Binnen een bouwblok met grondgebonden woningen krijgt een bestaande sloot een nieuw leven en wordt een illusie geschapen van een polderlandschap met sloten en ruige graslanden waar je lekker kunt ravotten. Naast de poldersloot zijn ook de oude treurwilgen uit de voormalige kwekerij gehandhaafd.

ingenieus regenwatersysteem

Via een ingenieus systeem wordt het regenwater van de daken naar de centrele waterbekken geleid, waar het water wordt vastgehouden en daarna geleidelijk via een overstort in de openbare watergang komt. Het waterpeil stijgt en daalt afhankelijk van het aanbod. Gedurende de seizoenen verandert daarmee steeds het beeld van de tuin. 

ism Mark van der Bij, Josephine de Boer

PROJECTEN

 

alles   |   landschap   |   stad   |   tuin