Ontwerp kantoortuin Volendam

kantoortuin

Plaats

Volendam

Jaar

2020 – 2021

Opdrachtgever

HSB ontwikkeling

 

Kantoortuin

Plaats Volendam

Jaar 2020-2021

Opdrachtgever HSB ontwikkeling

 

opdracht

Zakelijk chique met een vrolijke Volendamse toon. Dat was de gewenste sfeer voor de nieuwe tuin en entree van het geheel genoveerde kantoor van HSB ontwikkeling. Een herkenbare route naar de voordeur, meer groen en behoud van de parkeerplaatsen was de opgave aan de voorzijde. Een besloten vriendelijke groene kantoortuin voor het personeel met plek voor een fietsenberging en waar zomers lekker in de schaduw gezeten en geluncht kan worden en tegelijk voldoende ruimte voor feestjes en bijeenkomsten dat was de opdracht voor de achterzijde.

 

gastvrij

Zo bij de entree van het dorp, aan de aanlooproute van het centrum van het dorp moest het parkeerterrein weliswaar afgesloten, maar toch gastvrij ogen. Door letterlijk de loper uit te leggen is de hoofdentree herkenbaar en tegelijk de ruimte om in te parkeren vergroot.

flexibel

Door aan de achterzijde op de werf rondom een nieuwe omheining te plaatsen is een besloten patio ontstaan. Samen met de timmerman van het bedrijf is een zwart-houten schutting ontworpen met typisch Volendamse klapluiken. Met de luiken open blijft de blijft de werf toch verbonden met de tuin. De verplaatsbare bakken kunnen voor elke gelegenheid makkelijk worden verplaatst. Zo kan de tuin groter en weer kleiner worden gemaakt naargelang de behoefte. Het waterobject in de muur geeft zomers een rustgevend geklater.

kleurrijk

Voor de vrolijke Volendamse toon is naast het vrolijke meubilair de bestrating in een mozaïek gestraat waarmee verschillende tapijtjes de ruimtes in de tuin definiëren. De beplanting is zo gekozen dat het gehele jaar door kleur en geur aanwezig is. Ook in de winter. Met het uitgewerkte lichtplan zijn gebouw en tuin subtiel uitgelicht.

Mmv: Marith Bos, Gert-Jan Lith (technische uitwerking), Wouter Brave (lichtontwerp), Annelies Mul (beplantingsplan)

PROJECTEN

 

alles   |   landschap   |   stad   |   tuin