Bostuin Soest

Bostuin Soest

Plaats

Soest

Jaar

2020

Opdrachtgever

Familie Roel – Pullen

 

Bostuin Soest

Plaats Soest

Jaar 2020

Opdrachtgever Familie Roel – Pullen

 

opdracht

Vraag van de opdrachtgever? Behoud de sfeer en uitstraling van de natuurlijke bostuin rondom het oude huis uit de kinderjaren. Eenvoud, vriendelijk, gastvrij zichtlijnen en toch ook omsloten, omarmend, seizoenen.

 

tuin soest
tuin soest

Bos-tuin-huis

Een vloeiende overgang tussen het bestaande bos en de nieuwe tuinonderdelen was een belangrijk uitgangspunt. Met het lage muurtje haaks op de woning wordt een subtiele maar heldere scheiding aangebracht tussen de route naar het werkatelier van de opdrachtgeefster en de woningentree.

plekken

Rondom de woning zijn verschillende plekken gemaakt. Elk een eigen sfeer door beplanting en specifieke lichtval. Soms iets verdiept, soms juist hoger, dan weer juist besloten door de plaatsing van zwarte houten lattenwerk schermen. Steeds de verbinding zoekend tussen huis en omringend bos. De verharding wordt verzacht door een tapijt van lage kruipers die een zachte bloeiende onderlaag vormen.

tuin Soest

subtiele beplanting

Eerste na jaar na oplevering ziet de bostuin in Soest er al prachtig volgroeid uit; oude bos en nieuwe woning lopen prachtig in elkaar over. De nieuwe beplanting voegt een extra laag toe aan de beleving vanuit het huis naar het bos.

mmv Gert Jan Lith, Annelies Mull (beplantingsplan)

Architectuur OOK architecten

Uitvoering Filius hoveniers

PROJECTEN

 

alles   |   landschap   |   stad   |   tuin